Vardagslydig i fyra steg

Vi har gjort en vardagslydnadskurs i fyra steg där varje kursgång har sitt eget tema. Du kan för ett rabatterat pris gå alla gånger eller om det passar dig bättre välja ett eller flera tillfällen.

Kursgång 1: Koppel och följsamhet. Tänk dig en hundpromenad där du möter hundar, människor, cyklister, barn, fåglar mm och din hund väljer att gå med dig istället för att skälla, hoppa, dra i kopplet och blockera sig. Visst skulle det vara skönt? Även här har vi bra träningsråd och övningar som fungerar om du lägger ner jobbet.

Kursgång 2: Hundmötesträning. Efter tillfälle 1 på denna kurs kommer du att få träna hundmöten. Hur gör du för att din hund ska vara tyst, ej dra i kopplet, skälla och istället fokusera på dig? Du kommer att få många och bra tips som du sen kan använda i din vardag. 

Kursgång 3: Inkallning. Kommer din hund när du kallar på den trots att det finns störningar runt omkring så blir ditt hundägande mycket roligare och friheten för hunden större. Vi har många roliga övningar för att få en bättre inkallning och en större motivation för att komma till dig.

Kursgång 4. Sitt-fint. Vi ägnar en kursgång åt ett av de vardagsmoment vi tycker är viktigast och det kompletterar de andra momenten i kursen Att kunna sitta och sitta kvar gör vardagen så mycket enklare. Om du stannar och pratar med någon och din hund kan sitta kvar utan att ha "myror i brallan", när ni ser en katt, en annan hund och du tar ut ett avstånd och ber din hund sitta tills katten eller hunden försvunnit är mycket användbart, du kallar på din hund och ber den sitta tills du kopplat den och ni kan gå iväg mm. Även här har vi bra och roliga övningar och du får det resultat du tränar för.