Monika Lahtinen

Det har alltid funnits hundar i mitt liv, men mitt stora hundintresse startade för många år sedan när jag köpte min första schäfer, en fin tik vid namn Devinas Contessa,Tess till vardags. Jag gick på hundkurser, föreläsningar och småningom började jag hålla egna kurser. Det var en fantastisk värld som öppnade sig.
Jag bor i Kolsva, ett brukssamhälle, tillsammans med min man, mina hundar och katten Olga. Jag har 3 barn, som alla bor i Köping, och 6 barnbarn.
Om jag skulle beskriva vad som är roligast med hundträning så måste jag säga att all hundträning är rolig. Vid varje träningstillfälle oavsett om det gått bra eller mindre bra så får jag information om hur jag ska gå vidare. Just nu är det spår, lydnad och specialsök som är i fokus på våra träningar. 

Jag har 2 hundar, Lerkulans utmärkta Vittra och omplaceringen Tass, båda border collies. Tass har nu bott hos oss i ca 1 år. Vittra hämtade jag i Skinnskatteberg och det är Lottas tik Hedvig som är mamma till henne.
Mina hundar är nästan lika gamla, Vittra är född i november och Tass i december. Båda mina hundar ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Under åren som gått, sedan Tess kom in i mitt liv, så har jag gått på massor med kurser med mina hundar, jag har hållit många kurser och jag har lyssnat på många föreläsare. Dessutom har jag träffat massor med människor och hundar under alla år som gått, många har passerat genom olika kurser och många kan jag idag kalla mina vänner.
Jag har tävlat, ytterst lite, i bruksspår, nosework, specialsök och i lydnadsklass, dock är det inte tävlingar som driver mig vidare.
Jag har utbildat mig till spårinstruktör och specialsöksinstruktör, hoppas också snart bli klar med utbildningarna till lydnadsinstruktör och viltspårsinstruktör, där är det certifieringarna som saknas. På utbildningssidan så är det för tillfället en utbildning till instruktör som ligger i fokus. Alla nämnda utbildningar har jag gått på Heddans hundcenter.
Jag fortsätter att ta till mig det som rör hundar och hundträning för det är en aldrig sinande kunskapskälla. .