Foto: Lena Karlsson

Hundpsykolog

Jag utbildade mig till hundkurator vid Hundens Hus i Stockholm 1998–1999. Jag har sedan dess jobbat med hund-ägarproblematik. Mellan 2010–2015 så jobbade jag som lärare på Hundens Hus hundpsykologutbildning. Det var lärorika år där jag genom eleverna fick en djupdykning i allt som rör arbetet hundpsykolog.

Att arbeta med problemhundar är väldigt komplext, mycket på grund av att både hund och ägare hamnar i en utsatt situation i en utredning. Skall man komma någonvart så behöver ägaren reflektera över sina val och över relationen till sin hund. Min del är att jag förhoppningsvis genom min kunskap och erfarenhet kan förklara varför och med hjälp av ägarens information och beskrivningar av situationerna, hitta orsaker till problemen. När den delen är klar kommer det stora arbetet med att ändra invanda mönster och hitta alternativa lösningar för både ägare och hund. Det man skall veta är att det oftast tar tid att ändra vanor och känslor.

Att få vara en del av att hund och ägare förstår varandra bättre och att de tillsammans får en bättre vardag är svårslaget och jag tycker verkligen om den här delen av mitt jobb.
Vill du boka tid för en problemutredning så klicka på boka - knappen så kommer du till rätt sida.