Kongsökstävling

Eftersom vi tycker att specialsök är väldigt roligt och att tävla också är skojigt så kombinerar vi det och får toppenkul!
Den 2/8 kl 16.00 går startskottet för Lerkulans Hundcenters första Kongsökstävling av stapeln. Det kommer att vara tre olika moment. Tävlingen är inofficiell.

·Utomhussök (allt ifrån byggnader till tomter, gräsmattor mm)
·Sök i byggnad (Sök i byggnad kan vara alltifrån att söka av en industrilokal, ett lagerutrymme, en ladugård, ett parkeringshus, förrådsutrymme till att söka av ett rum, kontor, fikarum, omklädningsrum eller olika delar i en större byggnad etc.)
·Godssök (Sökobjekt för godssök: Resväskor, flyttlådor, väskor/trunkar, EU-pallar med gods på, maskinväskor, plastbackar med gods i eller kartonger (får ej vara mindre i storlek än t ex en flyttkartong)
 
Det kommer att vara två klasser en nybörjarklass och en fortsättningsklass. Det som skiljer klasserna åt är att i nybörjarklassen finns inga tomsök men det kan finnas i fortsättningsklassen. Ytterligare en skillnad är att djupet på gömman i fortsättningsklassen kan vara djupare.
Det finns en maxtid för de olika sökmomenten men tiden är inte utslagsgivande i poängberäkningen.
Falskmarkeringar är diskvalificerande och ger noll poäng i aktuellt sökområde. Ett ekipage som erhållit 0 poäng på ett sökområde kan ej placeras före ett ekipage med poäng från
samtliga områden.
 
Tävling 1
Datum 2/8-2019
Tid kl 16.00 Första start
Pris 250 kr

Tävling 2
Datum 11/10
Tid kl 16.00 Första start
Pris 250 kr

Du kan anmäla till båda tävlingarna.