Hedvig

Hedvig är född 2013 i maj. Det här är den av mina hundar jag verkligen gjort mycket med. 2015-2020 så jobbade hon som besiktningshund. Ett viktigt och väldigt roligt jobb. Hon är klass 3 hund i lydnad och vi har tävlat i Ik 2 i vallning.

Hedvig har alltid tyckt att arbeta är det roligaste som finns och hon har alltid haft en fantastisk ork i arbetet.  I besiktningsarbetet så skall ju hunden följa gamla spår och ha en uthållighet att spåra länge så det tränade vi mycket på. I besiktningsarbetet ingår det även en sök del där hunden skall söka och markera DNA från rovdjur.  Hon har även deltagit i första delen av ett forskningsprojekt där vi tränade hundarna för att kontrollera om de kunde detektera och markera markföroreningar TRI, Tetra och DDT. Ett givande projekt och där fick vi koncentrera oss en period på specialsöket.

Att träna lydnad med Hedvig har varit väldigt roligt, hon är snabb, explosiv, lättbelönad och tycker att det är galet kul.

Hon är mamma till en kull med åtta valpar, i den kullen fanns bl.a My som jag behöll.

Hon har alltid varit den som bestämt i flocken men nu börjar hon tappa intresset för det och håller sakta men säkert på att ge över den uppgiften till Ronja.

 

Hedvigs låtar:

Koppången med Kalle Moraeus

Här kommer alla känslorna på en och samma gång med Per Gessle

She med Elvis Costello