Fysträning

Fysträning är till stor del friskvård. Vi bygger upp hunden inför en tävlingssäsong eller tjänstehunden för att den skall hålla år ut och år in i sitt arbete. Det gäller också den aktiva sällskapshunden som är ute i skog och mark och går kurser och aktiveras i sin vardag. Inte sällan så ingår lek med andra hundar som en rolig och inspirerande del av hundens vardag och då är det lika viktigt att hunden har en god fysik.

”När man jobbar med uppbyggnad av hundar så gäller det att se alla delar och få ihop det till en fungerande helhet. Allting i hundens kropp hänger ihop och om vi missar en del så får vi inte till en frisk, stark välfungerande hund. Därför är det oerhört viktigt att vi lär oss hur kroppen fungerar när det kommer till anatomi och funktion.” (taget från Healthy Dog Academys hemsida där Lotta gått sin utbildning)

Det kan också vara träning efter en skada där vi tränar hunden efter veterinären eller hundfysioterapeutens behandlingsråd.

Om du kommer för att fysträna din hund för att bygga upp den så gör jag ett program som passar din hund efter dina satta mål. Det tar tid att få en hund i topptrim och det kräver engagemang av dig som ägare. En hund bygger muskler väldigt snabbt men den förlorar också muskler lika snabbt. Tränar man då för sällan så är det som att börja om varje träningspass och inget har egentligen förändrats.

Vi tittar på helheten och då kommer vi att träna stabilitet, kraft och kondition och naturligtvis kommer det att anpassas efter din hunds ålder, grundfysik, mål och vilken aktivitet ni arbetar med.

Första gången du kommer så tittar vi på dina mål och jag kommer att gå igenom hunden. Du kommer att få med dig övningar att börja med hemma och jag gör ett fysträningsprogram åt dig. Första träffen tar ca en timme. Det tar en vecka innan programmet är klart och då träffas vi igen för att gå igenom programmet och de övningar som ingår. Efter det så bokar vi in träffar via dator eller fysiska träffar, vilket som passar bäst.

Vill du boka in en tid så tryck på knappen nedan så kommer du till vårt bokningssystem och där kan du boka in en tid som passar dig.

Kostnad 700 kr/timme

 

Lotta