Freestyle - den personliga hundsporten

I freestyle ingår grenarna freestyle och heelwork to music (HtM). Under helgen kommer vi att prata om skillnaden mellan freestyle och HtM. Vi kommer att träna grunder i båda. Men den mesta av tiden kommer vi att ägna åt tricks- och freestyleträning.  

Vi kommer att träna på att att sätta ihop flera trick med varandra. Kan din hund redan en del trick kommer vi att jobba mer med länkar och programbygge.
Freestyle är musik, så det kommer att bli en riktig partykurs. Vi kommer att diskutera hur vi kan välja musik så att det passar hunden och oss och vi kommer att prova olika låtar.
I freestyle får vi välja mycket själva. Vi väljer vilka trick vi vill lära hunden, hur vi vill sätta ihop dom, vilken musik vi vill träna och tävla till. Kort sagt, det här är sporten där kreativiteten får flöda fritt. Fast det finns ju regler så klart och vi kommer att komma in på en del under den praktiska träningen.

Vi kommer också att prata belöningar, träningsteknik och kontakt. Delar som behövs i all hundträning för att vi och hunden ska få det där sköna samarbetet och förståelsen
Max 8 ekipage

Instruktör: Anita Axelsson. Läs mer om Anita här
Datum:
Tid:
Pris: 2500 kr
För dig som kommer långväga ifrån så har vi några rum för uthyrning boka genom info@heddanshundcenter.se