Diplomerad hundtränare


En kurs för dig som vill bli bättre på hundträning. Oavsett vilken gren du håller på med inom hundträningen så är grunderna de samma.
Innehåll:
Helg 1:
Grundläggande massage för din hund. Vi lär ut de grundläggande greppen och hur du genom massagen kan känna statusen på din hunds fysik. Massagen ärockså ett av verktygen till avslappning för både dig och din hund. Teori och praktik.       
Fysträning.  En god kondition, styrka och smidighet är grundläggande och ett absolut måste om vi vill ha goda resultat med våra hundar i alla hundsporter. Du kommer att få grunder i hur du kan träna upp din hunds kondition, smidighet och styrka på ett skonsamt och hållbart sätt. Teori och praktik.
Friskvård för hund med Anna Pamuk.
I detta block ingår även en zoom- föreläsning med Anna Pamuk som driver Fjällveterinären. Anna kommer att prata friskvård för hund och vad du som hundägare kan och bör göra för att hålla din hund frisk. Föreläsningen är två timmar. Teori. (ett separat datum för denna föreläsning)
Mål, stegringsplaner och variabelt belöningsschema med Jens Frank
Hur sätter man ett mätbart mål och hur konstruerar man en bra stegringsplan. Du kommer att få göra stegringsplaner för att senare på ett enkelt sätt implementera dom i din träning. Som vi ser det så är det en förutsättning för att få träningen att bli mer effektiv och på så sätt också roligare. Att få hunden på ett variabelt belöningsschema är grunden i att få en uthållighet hos hunden och att öka motivationen. Teori och praktik.
Belöningssignaler. Klicker, pipa, röst mm. Är det någon skillnad? Hur skall de användas? Kan man blanda? Kan dom betyda olika saker? Vad önskar vi för känsla hos hunden när den hör sin belöningssignal. När vi har rett ut begreppen angående belöningssignaler så kommer vi in på den viktiga men ack så svåra
Timingen. Att ha en bra timing är så viktigt för att hunden skall förstå vad vi menar och vad vi är ute efter i träningen. Du kommer med och utan hund få göra olika timingövningar för att träna upp dina timing-färdigheter. Teori och praktik.

Helg 2:
Belöningar. Alla vet att belöningar är viktigt för att få en effektiv hundträning men hur får vi fram de bästa belöningarna för din hund. Hur ser man att hunden verkligen uppskattar belöningen och på så sätt ökar motivationen till uppgiften. I detta stora ämne kommer vi att fördjupa oss i diverse belöningsformer, kamplek, jaktlek, leksaker i varierande material. Social belöning och ett smörgåsbord av matbelöningar presenterade på många olika sätt. Teori och praktik.
Vi knyter ihop säcken.
Sista dagen knyter vi ihop säcken och använder alla verktyg vi gått igenom och tränat på.

Instruktörer: Lotta Nilsdotter, Isabelle Åhs, Jens Frank (Stegringsplaner), Anna Pamuk (Zoom-föreläsning, friskvård)
Datum 25-26/3, 6-7/5
Tid: 9-16 varje dag
Pris: 7500 kr (Gå in på vår e-butik för att betala och garantera din plats)
Fysdagen kan köpas separat för 1900 kr
Max 8 deltagare
Efter avslutad kurs tilldelas du ett diplom.