Tävlingslydnadsinstruktörs-utbildning

  • Åtta dagar (fyra helger)
  • Mål: Efter utbildningen kunna hålla kurs eller privatträningar i tävlingslydnad från startklass till klass 1
  • Hitta olika inlärningssätt för de olika momenten i tävlingslydnaden, för att kunna coacha de kunder du får som instruktör.
  • Det är en utbildning som kräver att du tränar mycket med egen hund.
  • Innehåll: Grunder, belöningsteknik, förstärkningar - vad är det som förstärker ett beteende. Momentinlärning - olika inlärningssätt beroende på individ, både vad det gäller människa och hund. Uthållighet och störningsträning. Fysträning med tanke på tävlingslydnad.
  • Praktiskt prov.
  • Tiden mellan blocken kommer du att bli coachad i din egen träning genom filmer som du lägger upp i utbildningens FB grupp
  • Mellan tillfällena kommer du att få läxor att träna på som redovisas i utbildningens FB grupp.

Ett grundkrav för att få gå utbildningen är att du är utbildad instruktör i allmänlydnad, eller har motsvarande kunskap.

 
Tävlingslydnadsinstruktören är upplagd i fyra block:

Block 1
Grunder och startklass. Här går vi igenom belöningsteknik, belöningssignaler, frikommandon. Grunder för lydnaden med target, klossträning, klicker mm. Vi går igenom inlärningens grunder.Olika inlärningssätt av ff. En genomgång av reglerna gällande startklass.
 
Block 2
Fysträning med tanke på lydnadsträning, hur håller du din hund i bra form för att få den att hålla över tid. Fler inlärningssätt av varje moment. Vi går igenom momenten i klass 1. Vi går igenom ett coachande förhållningssätt för att du skall kunna använda det i dina kurser och privatträningar.
 
Block 3
Problemlösningar. Vi går igenom stress, rädsla och aggression samt störningsträning. Mental träning. Tävlingsträning och träning av det du behöver. Individuella utvecklingsplaner. Kursplaneringar.

Block 4
Redovisning av projektelever, och projektkurs. Praktiskt prov:
I det praktiska provet skall du inför en auktoriserad domare uppnå ett godkänt resultat i klass 1. Du behöver inte ha tävlat startklass innan.

För godkännande krävs 100 % närvaro, godkänt andra pris i lydnadsklass ett (vi gör en examenstävling sista helgen). Du skall ha en lydnadskurs och en projektelev som redovisas skriftligt .

När du gått denna utbildning och blivit godkänd finns möjlighet att bygga på en helg för att få diplom för att kunna coacha klass 2.
 
Lärare: Lotta Nilsdotter och Isabelle Åhs
Datum:
Tid: 10-17 varje dag.
Pris: 14.000 Kr. Det tillkommer en anmälningsavgift på 1000 kr som skall vara betald 14 dagar efter du har fått din kallelse. Andra fakturan på resterande belopp 14 000 kr betalas senast en månad innan utbildningens start. Det går att delbetala och då tillkommer en administrationsavgift på 500 kr.
Vill du boka boende maila oss på info@heddanshundcenter.se Läs mer om rummen här