Maria Alexandersson

Agility är min stora passion och det häftigaste med sporten är att tillsammans med mina hundar få uppleva spänning, fart och harmoni.

Jag är utbildad agilityinstruktör och har sedan år 2008 regelbundet haft kurs på varierande nivå. Min största erfarenhet bygger främst på det jag lärt mig genom egen träning och eget tävlande men också genom alla ekipage som jag har fått vara med att hjälpa och instruera. Min drivkraft ligger i min nyfikenhet, jag inspireras hela tiden och det är viktigt att man hittar nya verktyg till att utvecklas. Det gäller att vara öppen i tanken och inte vara rädd för att prova nya vägar för att nå sina mål.
Jag värdesätter grunder och detaljer väldigt högt, både i min egen träning och på kurser. För mig är det viktigt att både hundar och förare med glädje och tålamod förstår sin uppgift.

Mina främsta tävlingsmeriter är att jag i 6 år fått äran att representera Sverige i landslaget med totalt tre olika hundar. Där har vi bla tävlat på FCI Agility World Championship, European Open, Nordiska Mästerskapen och World Agility Open.
Detta har resulterat i att Pi år 2014 tillsammans med laget vann hoppklassen på VM i Luxemburg samt tog lagguld på Nordiska Mästerskapen i Danmark.
Samma år tog Mito, tillsammans med våra lagkamrater, ett historiskt lagguld på European Open.
Senast vi deltog i landslaget år 2019, så vann Todd med sina lagkamrater hoppklassen på Nordiska Mästerskapen i Danmark och laget tog totalt en bronsmedalj. Vi slutade också på en 9e plats individuellt. Utöver det så har vi diverse placeringar från mästerskap genom åren.
Jag har också sedan år 2010 kvalat och deltagit på SM med fyra olika hundar och det har resulterat i två guldmedaljer i lag samt en del andra topp 10 resultat.